VERINNERLIJKEN, VERSTILLEN, HERKENNEN, VERBINDEN en BETREKKEN

(samen) leven met rouw. Lezing door Margot van Rijn

Bij rouw denken we veelal aan het overlijden van een dierbare. Het verdriet en het gemis als iemand er niet meer is. Maar wist je dat ook andere verliessituaties rouw tot gevolg hebben? Denk bijvoorbeeld aan ziekte, scheiding, ontslag, adoptie of ongewenste kinderloosheid. Allemaal gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven.

Over leven met verlies gaat de lezing ‘(samen)leven met rouw’. Een lezing over verdriet, kwetsbaarheid, eenzaamheid en veerkracht.

Tijdens de lezing zal Margot stilstaan bij rouw vanuit individueel en maatschappelijk perspectief. Wat is rouw eigenlijk? Wat vraagt het van iemand? Kan de omgeving iets doen om rouw draaglijker te maken? Hebben we eigenlijk wel tijd voor het verdriet van een ander? En wat hebben kinderen en jongeren nodig als zij verlies ontmoeten in hun jonge leven? Margot vertelt als professional en ervaringsdeskundige over misvattingen en waarheden. Over rouw bij jong en oud. Vanuit de overtuiging dat rouw liefdevolle aandacht verdient. Van onszelf en van anderen. Als onderdeel van het leven.

Startdatum/-tijd
Einddatum/-tijd
locatie

Dorpskerk, Hoofdstraat 19, 2351 AA Leiderdorp

kosten
€ 5 inclusief koffie en thee
aanmelden

Ga naar het aanmeldingsformulier om u aan te melden.
Uw betaling graag digitaal (zie het aanmeldingsformulier voor de gegevens) of contant op de avond van de lezing.

extra informatie

Kerk open vanaf 19:30 uur. De eindtijd van de lezing is een indicatie.

soort activiteit
Lezing