VERINNERLIJKEN, VERSTILLEN, HERKENNEN, VERBINDEN en BETREKKEN

Existentiële Zielzorg. Lezing door Prof. Dr. M.P.J. van Knippenberg: deze lezing gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Prof. dr. Tjeu van Knippenberg vertelt hoe de vraag “wie ben ik?” in elke levensfase andere antwoorden kent. Het antwoord bevindt zich tussen Naam en Identiteit. Ingewikkelde gebeurtenissen, zoals de coronatijd, kunnen een antwoord opleveren dat je niet van jezelf kende. Welk verhaal vertel je op dit stuk van je levenspad? Wat leert de alledaagse werkelijkheid jou over jezelf?

Existentiële zielzorg richt zich op het verhaal van mensen over hun levensweg. Het traject dat zij afleggen tussen hun geboorte en hun dood.
Geen traject is hetzelfde, laat staan het verhaal hierover. De verhaallijn rond transcendentie ‘Tussen naam en identiteit’ is een model van zielzorg rond de vraag “Wie ben ik?” Dit model gaat uit van een voortdurend variërend antwoord op die vraag, wat als verhaal te vertellen is. In ieders verhaal spelen de vraag naar zin, het proces en de identiteit een rol. De alledaagse werkelijkheid in elk verhaal herbergt het geheim, dat de ziel recht kan doen op de route van naam naar identiteit. 

In het zeer kort enige info over Tjeu. Tjeu van Knippenberg is emeritus hoogleraar praktische theologie aan de universiteiten in Utrecht en Tilburg. Hij is opgeleid tot priester en gewijd bij de Lazaristen. Hij was werkzaam in het centrum voor oecumene, bij een ziekenhuispastoraat en voor een woonwagenkamp. Vanaf zijn emeritaat geeft hij cursussen en retraites in binnen- en buitenland.

Startdatum/-tijd
Einddatum/-tijd
locatie

Dorpskerk, Hoofdstraat 19, 2351 AA Leiderdorp

De Dorpskerk hanteert de coronamaatregelen. Bij anderhalve meter afstand is er plaats voor 70 mensen. Iedereen heeft een vaste plek en in de pauze wordt koffie of thee gebracht. Uiteraard draagt u bij binnenkomst een mondkapje, dat af kan zodra u zit.

kosten
€ 5 inclusief koffie en thee
aanmelden

Ga naar het aanmeldingsformulier om u aan te melden.
Uw betaling graag digitaal (zie het aanmeldingsformulier voor de gegevens) of contant op de avond van de lezing.

extra informatie

De eindtijd van de lezing is een indicatie. 

Deze lezing gaat  alleen door bij voldoende aanmeldingen.

soort activiteit
Lezing